Legenden om Tarzan (The Legend of Tarzan på engelska) är en Amerikansk långfilm från 2016. Filmen regiseras av David Yates som bland annat regiserat fyra av de åtta filmerna om Harry Potter. Jerry Weintraub, David Barron, Alan Riche och Tony Ludwig sammarbetade med produktionen. Manus är skrivet av Adam Cozad och Craig Brewer som baserat sitt arbete på Edgar Rice Burroughs noveller om Tarzan. Långilmen är 110 minuter lång och hade en budget på 180 miljoner dollar, ungefär 1,5 miljarder svenska kronor. Sedan filmens officiella premiärdatum den första Juli (2016) har den tjänat in 335,7 miljoner dollar vilket är cirka 2,8 miljarder svenska kronor.

Se trailern på Legenden om Tarzan här! Läs mer om filmen under klippet!

Berlinkonferansen slutar i att Kongo delas upp mellan Belgien och Storbritannien. Detta sker precis när Belgien står på kanten till att gå i konkurs, något som de tänker lösa genom att utvinna dyrbara mineraler från sin nya koloni. Chief Mbonga, ledaren av klanen vilka lever på den plats den Belgiska regeringen vill åt, erbjuder dem diamanter mot betalning. Mbonga vill att den Belgiska regeringen ger dem Tarzan, deras gamla fiende. När Tarzan först får erbjudandet att återvända till sitt tidigare hem i Afrika tackar han nej då han vill lämna sitt förflutna bakom sig. Detta är tills det att amerikanske George Washington Williams delar med sig av sina misstankar om att den belgiska regeringen gjort Kongoborna till dess slavar och Tarzan bestämmer sig för att återvända. Han och sin kärlek Jane återvänder till Afrika utan en susning om hur farlig deras resa faktiskt kommer att bli.

 

Huvudrollen som Tarzan spelas av svenske Alexander skarsgård. Idag bor Skarsgård i Los Angeles och har en mycket framgångsrik skådespelarkarriär i Hollywood. Innan sin viktiga roll som Tarzan har Alexander landat andra roller som Adam i Zoolander 2, Eric Northman i True Blood och Co-regissör till filmen To Kill a Child. Tarzans älskade Jane spelas även av en mycket framgångsrik skådespelerska vid namn Margot Robbie. Robbie har haft stora roller som Harley Quinn i bioaktuella Suicide Squad. Margot har även spelat Charlotte i About Time, Naomi Lapaglia i Wolf of Wallstreet och Annie i den kommande filmen Terminal.

 

Vem borde då se denna film? Du som gillar äventyrsfilmen kommer att älska Legenden om Tarzan. Filmen inehåller hårresande ögonblick som får hjärtat att pumpa dubbelt och svettet att rinna. Filmen är otroligt bra producerat, David Yates är som en trollkarl till regissör. Om du gillade de senare Harry Potter filmerna vilka även dessa David Yates regiserat är chansen stor att du kommer att gilla Tarzan. Det är inte riktigt samma genre men dem båda är av samma goda kvalité och man kan se att samma regisör ligger bakom de båda succéerna. Filmen rekommenderas ej för barn under 11, detta då den för det första inte finns på svenska och är svår för mindre barn att förstå. Dessutom så kan själva ploten vara svårförstådd för de mindre även om filmen är på barnets modersmål. Legenden om Tarzan innehåller en hel del våld vilket inte passar så bra för den yngre publiken. Filmen är bioaktuell just nu och går att se på närmaste SF biosalong. Ta en trevling filmupplevelse!