Originalfilmen Djungelboken från 1967 hade premiär pånytt i år när Disney bestämde sig för att skapa en ny modernare version av den folkkära historien om Mowgli och sengångaren Baloo. Jon Favreau är ensam om att regisera filmen och har dessutom rollen som “Co- producer” tillsammans med Brigham Taylor. Filmmanus är skrivet av Justin Marks. Den 105 minuter (en timme och 45 minuter) långa filmen hade en budget på 175 miljoner dollar vilket i svenska kronor bling cirka 1,4 miljarder. Filmen gick med stora vinster då den hittills tjänat in 941.3 miljoner dollar, ungefär 8 miljarder svenska kronor.

Här kan du se en tralier på filmen! Läs mer om Djungelboken från 2016 under klippet!

Huvudpersonen Mowgli är för många redan välkänd som den lilla pojken som blev uppfödd av vargar för att sedan gå ut och ha sitt livs äventyr i dungeln. Mowgli har många vänner i djungeln, allt från pantern Bagheera till elefantklanen och vargarna. Den lille pojken stormtrivs, men friden varar inte för evigt. Den ondskefulla tigern Shere Kahn är inte så förtjust i Mowgli och beslutar sig för att mörda pojken innan han har chansen att bli en vuxen man. Bagheera ansåg att det bästa sättet att hålla Mowgli säker är att ta honom till människobyn, så pantern lurar med grabben på en promenad mot byn. Halvvägs framme inser Mowgli var Bagheera försökte föra honom och springer genast tillbaka in i djungeln, han vill aldrig bo med människorna. Denna film handlar om hur Mowgli utsätts för olika faror i djungeln och hur han även möter nya vänner.

 

Den senare versionen är en så kallad “Live-Action Movie” vilket innebär att den spelas av riktiga skådespelare på¨faktiska scener blandat med animationer (som exempelvis de vilda djuren). Detta skiljer sig från den förra versionen vilken var helt och hållet tecknad. Rösterna till de olika djuren görs av många stora namn inom filmbranchen. Till exempel lånar Bill Murray, en populär skådespelare känd för bland annat sin humor, ut sin röst till sengångaren Baloo. Scarlett Johansson, känd för bland annat sina jobb i filmerna Lucy, Iron Man och The Island, spelar rösten till den onda ormen Kaa. Andra välkända namn som lånat ut sin röst till filmen är Ben Kingsley som rösten för Bagheera, Idris Elba som Shere Kahn och Lupita Nyong’o som Raksha, vargen.

 

Vem borde då se denna film? Djungelboken riktar sig åt en yngre publik och är perfekt för barnfamiljer. Då detta är en remake av en klassiker kan nästan vem som helst uppskatta denna filmen då i princip alla mellan tolv och åttio år har växt upp med originalversionen rullandes på den lilla skärmen. Till skillnad från dess tecknade föregångare har den här filmen mycket bättre grafik, ljudeffekter och är i allmänhet bättre producerad. Detta gör filmen roligare för en bredare publik och inte bara småbarn. Om du letar efter en hårresande skräckfilm eller en hjärtekrossande romans är detta tyvärr inte filmen för dig. Djungelboken passar som bäst för filmintresserade barn och nostalgisökande vuxna, eller den universella filmälskaren. Filmen finns nu på DVD att köpa för 149 kronor hos bland annat CDON.com och Ica Home. Vi önskar dig en trevlig filmupplevelse! Hoppas att popcornen smakar!