Superhjältefilmen med en högst humoristisk twist inleds med förtexter vilka inehåller lustiga anmärkningar om medverkande i filmen. Till exempel är filmen enligt dessa regisserad av en “överbetald idiot”. Förtexterna driver även med hur även denna film har en attraktiv kvinna och en engelsk skurk bland protagonisterna. Deadpool utmanar den stereotypiska superhjältefilmen genom att på ett humoristiskt sätt göra narr av dess typiska drag.

Filmen handlar om Wade Wilson, en normal kille som haft oturen att drabbas av cancer. För att rädda sig från den livsfarliga sjukdomen tvingas Wade använda sig av en medicin som råkar ha “mutationsframkallande” på listan av bieffekter. Wilson förvandlas av denna injektion till den udda superhjälten deadpool som bär den svartröda dräkten för att dölja sin hud vilken efter sprutan ser ut som gammalt ormskin.

Se trailern här samt läs mer under klippet!

Vem passar då denna film? Svaret varierar.

Du som tidigare gillat superhjältefilmer som exempelvis Marvel kommer definitivt även gilla denna. Att tidigare sett liknande filmer kommer även ge tittarna en bättre chans att förstå ironin och humorn i filmen. Detta då stor del av humorn är just att driva med den stereotypiska hjältefilmen. Du måste inte vara intresserad av denna typ av filmer sedan tidigare för att digga Deadpool, annan humor är inblandad så den blir fortfarande rolig och självklart så kan du fortfarande förstår plotten. Dessutom så är den stereotypiska superhjältefilmen välkänd även för den mindre intresserade publiken.

Filmen har blivit barnförbjuden i USA på grund av dess otäcka scener vilka involverar sprutande blod och inälvor, detta kan vara bra att veta innan man kollar på filmen med ett barn. Vi rekommenderar inte att små barn utan tidigare erfarenhet av våldsamma filmer ser den just eftersom att det kan komma som en chock och leda till skräck eller våldsamt beteende hos barnet. Större barn som tidigare sett liknande filmer kan dock njuta av filmen. Filmen är rekommenderad för folk över 15 år men det kommer alltid finnas äldre barn som inte vill se den och yngre barn som kan se den utan problem, detta är upp till föräldren. Vi rekommenderar att du som förälder gör lite research innan du visar ditt barn under 15 år denna film.

Karaktären Deadpool kommer ursprungligen från Marvels populära serietidningar. Den maskerade hjälten framträdde först 1991 i The New Mutants #98 och skapades av illustratören Liefeld och författaren Fabian Nicieza. Deadpool skapades först till att vara en skurk men blev senare en “antihiero” vilket är vad han föreställer i den senaste filmen. En antihero är varken en skurk eller en riktig hjälte, när Deadpool själv beskriver det så är han “Ingen superhjälte, men han är super”. En Antihero är helt enkelt en karaktär med attributer från både goda och onda “sidan” och är därför svår att placera i ett fack, således ‘anti’ (mot) ‘hero’ (hjälte) eller ‘ickehjälte’.

Är du intresserad av att se filmen efter att ha läst om den? Filmen går just nu på bio runt om i landet så för dig som är intresserad är det bara kolla upp närmaste biosalong vilken visar den. Ta med en vän, köp lite popcorn och njut!