Zootropolis är en Amerikansk animerad 3D film från massproducenten Walt Disney Pictures. Filmen regisserades av Byron Howard, Rich Moore och Jared Bush och är producerad av Clark Spencer. Filmen hade premiär den 17e Februari i 2016 på El Capitan Theatre där den visades i 2D. Filmen hade Sverigepremiär den 24e Februari samma år. Filmen är 108 minuter lång och klassas som familjefilm.

Se trailern på Zootropolis här och läs mer om filmen under klippet!

Filmens protagonist är en kanin vid namn Judy Hopps. Judy lever i ett Urbant Utopia bebott av endast antropomorfiska djur där hon förfyller sin livslånga dröm om att bli Zootropolis första kanin att vara polis. Judy Hopps finner motgångar i sin karriär som polis när de större djuren i poliskåren inte tar henne på allvar på grund av sin lilla storlek och ger henne enklare jobb som parkeringsvakt. Den ambitiösa kaninen hade inte utbildat sig till polis för att stå och skriva parkeringsböter dag in och dag ut och bestämmer sig därför för att ta saker och ting i egna händer. Detta gör hon genom att ta på sig uppdragen att finna den bortappade uttern Emmit Otterton. Judys chef buffeln Bogo ger henne 48 timmar att visa vad hon går för innan han ger henne sparken. Judy tilldelas den opålitlige och lurige medhjälparen Nick Wilde att lösa mysteriet tillsammans med.

På originalspråket engelska har följande skådespelare lånat ut sina röster; Ginnifer Goodwin som Judy Hopp, Della Saba som unga Judy Hopp, Jason Bateman som Nick Wilde, Kath Soucie som unge Nick Wilde och Idris Elba som Polischef Bogo. Dessa spelar de viktigaste huvudkaraktärerna men andra stora namn är med på listan som Shakira som lånat ut sin röst till karaktären Gazelle. I den svenska versionen tar Hilda Henze Ginnifer Goodwins roll som Judy Hopps och Alba Wadman tar Della Sabas uppdrag att vara Judy Hopps som barns röst. Jakob stadell är Nick Wildes svenska röst och Einar Sundquist tog på sig rollen som den yngre Nick Wilde. Shakiras roll som Gazelle görs på svenska av Ana Gil de Melo.

Vem passar denna filmen? Zootropolis är menad för barnfamiljer med barn i alla åldrar. Du som är äldre kan också tycka om denna film även om du inte har barn i ditt kompani då många upplever att filmen har en djupare mening vilka barn ofta missar. Detta gör filmen till ett perfekt val för familefilmkvällen, barnen kan njuta av den lättsamma stämningen och lustiga figurerna medans de vuxna kan se filmen ur en annan djupare synvinkel. Många paralleler mellan Zootropolis och den klassiska filmen “Gudfadern” kan dras.

Tror du att den är något för dig? För er som vill se filmen så finns den att köpa på DVD och blu ray på CDON.com, Elgiganten med mera. Vill du hitta försäljare av Zootropolis nära dig kan du söka upp dessa på Google. Om detta inte verkar som något för dig så kan du fortsätta bläddra bland våra många recensioner. Verkar Zootropolis som din grej är det bara dra till affären, köpa filmen (och kanske lite snacks!), mysa till det i soffan och börja titta. Ha en underbar kväll och hoppas du gillar filmen!